Samen op zoek naar het antwoord

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat er vragen kunnen ontstaan. Bekijk daarom de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Je hebt jezelf als ZZP-er verzekerd tegen zaak- en letselschade welke je kunt veroorzaken tijdens de uitoefening van jouw beroepsmatige werkzaamheden.

In principe kun je in heel Nederland werkzaamheden verrichten. Je bent alleen verzekerd voor de werkzaamheden die op jouw polisblad vermeld staan.

Dit zijn de verzekerde werkzaamheden op de polis. Als Pedagogisch medewerker bedoelen wij de volgende werkzaamheden: De verzekerde hoedanigheid betreft, Pedagogisch medewerker kinderdagverblijf, Pedagogisch medewerker BSO en Pedagogisch medewerker peuterspeelzaal.

Let op! (aanvullende) activiteiten die niet op jouw polis staan zijn dus ook niet verzekerd!

Je kunt diverse beroepen toevoegen als (neven) activiteit (tegen een premietoeslag) bijv. wanneer je werkzaam bent in de gehandicaptenzorg, helpende in de zorg, onderwijs, onderwijsassistent, Leerkracht primair onderwijs of gastouder.

Maak zelf je berekening via onze website. Staan jouw aanvullende werkzaamheden er niet tussen dan hebben wij hiervoor (helaas) geen mogelijkheden.

Na het volgen van de stappen in de online aanvraag en de aanlevering van de gevraagde documenten (Kopie ID + KVK) proberen wij dezelfde of de volgende werkdag je aanvraag te behandelen en jouw polis te versturen per mail.

Jouw aanvraag zal handmatig moeten worden beoordeeld. Hoe snel je een reactie kunt verwachten? Dit proces is afhankelijk van de werkvoorraad van de maatschappij. Ze behandelen jouw aanvraag op volgorde. Gemiddelde behandeltijd 2 tot maximaal 10 werkdagen.

Je hebt in de tussentijd (nog) geen dekking!

Wij communiceren digitaal via de mail. Het is dus belangrijk dat wij in het bezit zijn van jouw correcte mailadres. Geef een wijziging hiervan dan ook spoedig aan ons door.

Bij de opmaak van de polis worden door de maatschappij poliskosten in rekening gebracht. Dit zijn éénmalige poliskosten ad € 12,50 en worden bij afsluiten gelijk in rekening gebracht.

Dit zijn mutatiekosten welke door de maatschappij bij een wijziging van de polis in rekening worden gebracht.

Dit zijn de kosten die de verzekeraar rekent per betalingstermijn. Bij jaarbetaling rekent de maatschappij één keer prolongatiekosten per jaar Mocht je kiezen voor kwartaalbetaling, dan rekent de maatschappij 4x prolongatiekosten.

Conclusie: jaarbetaling is dan ook aantrekkelijker.

Via het contactformulier op onze site kun je een wijziging in jouw situatie aan ons doorgeven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een adreswijziging, wijziging rekeningnummer e.d. Vergeet niet je bedrijfsnaam en adresgegeven te vermelden.

Blijf allereerst rustig en neem contact op met ons kantoor, wij zijn je graag van dienst.

Met de app KopieID maak je met jouw mobiele telefoon of tablet een veilige kopie van je identiteitsbewijs (ID-bewijs).

Veilige kopie met KopieID-app
Met de app KopieID kun je in een kopie van jouw identiteitsbewijs de identiteitsgegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Dit kan bijvoorbeeld het burgerservicenummer (BSN) zijn maar ook een pasfoto of handtekening. Dit is afhankelijk van de organisatie en het doel van de kopie.

Ook zet je met de app een watermerk in de kopie. In dit watermerk vermeld je het doel en de datum van de kopie. Het watermerk kun je ook toevoegen als je niet hebt doorgestreept. Je kunt de kopie vervolgens versturen of printen.

Het is ook mogelijk om de bewerkte kopie (dus als er gegevens zijn doorgestreept) veilig op te slaan. Op die manier is het mogelijk om een kopie te hergebruiken.

Komt de kopie ooit in handen van fraudeurs? Dan is het dankzij de KopieID-app moeilijker om ermee te frauderen.

KopieID-app downloaden
Je kunt de KopieID-app downloaden in de Apple App Store of Google Play Store. De app is een uitgave van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.